De kwekerij

Hoe het begon

Onze familie is al sinds 1972 actief in de tulpenindustrie. Opa Thijs Boots startte ooit met het kweken van tulpen vanuit passie en liefde voor bloemen. Bij elke verkochte tulp vanuit zijn bloemenkraam zag hij de glimlach op het gezicht van de kopers. Echte bloemenliefhebbers, die weten wat een mooie tulp allemaal doet! Het verspreiden van een heerlijke geur door de woonkamer, een explosie van prachtige kleuren en wekenlang plezier van verse bloemen.

Helaas verdwenen de bloemenkramen al snel uit ons straatbeeld. De tulpen werden al snel verkocht via supermarkten en tankstations. Zonde, want door de vele tussenschakels en groothandels komen de tulpenbollen en bloemen veel te laat in de grond en in de vaas terecht!

En nu
Een bosje geluk van de kweker direct naar jouw huis

Juist om deze redenen hebben wij besloten om opa's tulpen in ere te herstellen. Weg met alle tussenhandel. Wij zorgen ervoor dat onze tulpen vers van het land naar jouw huis gaan. Zo proberen we de echte tulpenbeleving weer terug te brengen. Geen zielig bosje dat na de eerste week alweer slap begint te hangen.

Bijzondere tulpen
Speciale bloemen en vakmanschap, dat staat centraal in onze familie! Zo zijn we sinds 1989 nieuwe tulpen aan het ontwikkelen met behulp van veredeling. Uit deze veredeling zijn inmiddels zo’n veertig tulpensoorten geselecteerd waarvan de helft dubbelbloemig zijn. Afgelopen jaar nam de derde generatie het heft in handen en wordt er vol ingezet op nieuwe soorten arsenaal. Hierbij worden de nieuwe soorten tulpen nog steeds met de hand geplant.

Product added to wishlist

Ik ga akkoord met de cookies op deze website